Vištiena žydiškai. Patiekalo paslaptis – soda, o mėsa tirpsta burnoje. Ekonomiškiausias vištienos patiekalas

Ingredientai 3-6 porcijoms
– vištienos šlaunelės 6 vnt
– svogūnas 2-3 vnt
– vištienos prieskoniai
– ½ arbatinio šaukštelio sodos
– druska, pipirai, žalumynai

Vištienos šlauneles įtryniau druska, chmeli-suneli prieskoniais, pipirais ir česnakais. Prieskonius imkite pagal savo skonį. Tačiau geriau vištieną pasūdyti iš anksto, taip bus žymiai skaniau, jei ji pastovės 30 minučių prieskoniuose. Jei laiko nėra, ruoškite iškart.

Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir pilame truputį aliejaus. Šiame riebalų mišinyje apkepame svogūną, supjaustytą plonais ketvirčiais.

Sviestas suteiks svogūnui grietinėlės skonį.

Svogūno reikia daug, kadangi jis yra padažo pagrindas.

Apkepame 3 minutes, kol taps skaidrus, kol svogūnas nepradės ruduoti.

Dedame į svogūną ½ arbatinio šaukštelio sodos. Ir iškart permaišome…

Svogūnas pradeda išskirti skystį. Apkepame ant mažos ugnies dar 2 min.

Štai pažvelkite, kokios spalvos pasidarys svogūnas. Ryškiai geltonos spalvos, lyg būtumėte įbėrę ciberžolės.

Vištieną dedame į svogūnus.

(Aš daugiau nesūdžiau, kadangi prieskoniai iš vištienos atidavė savo druską svogūnams).

Iškart uždengiame dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies 15 min. (laikas priklauso nuo jūsų vištos dalių ir dydžio).

Po 15 minučių apverčiame vištieną. Ir gaminame iki pabaigos, vieną kartą aš apipyliau vištieną padažu troškinimo metu.

Štai tokį paprastą ir labai skanų patiekalą galima pagaminti vos iš 2 ingredientų.

O mėsa gaunasi tokia minkšta, kad pati atšoka nuo kaulo ir tirpsta burnoje! Labai švelni ir sodraus skonio!