Baklažanų suktinukai su sūrio įdaru
Skanus ir aromatingas užkandis iš baklažanų su dviem sūrio rūšimis, česnaku, žalumynais ir kedro riešutais.
Ingredientai:
– Baklažanai – 4-5 vnt
– varškės sūris – 150 g
– rikota – 80 g
– česnakas – 1 skiltelė
– kepti kedro riešutai – sauja
– alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai
– kalendra, petražolė, bazilikas – pagal skonį
– aliejus kepimui
– druska pagal skonį
60 min 4-6 porcijos
Kepti baklažanai su įdaru:
1. Baklažanus nuplauti, supjaustyti 2 mm storio gabalėliais daržovių pjaustyklės pagalba.
2. Perdėti baklažano gabalėlius į dubenį, pabarstyti druska. Palikti 10 min ir gerai nuplauti.
3. Truputį nuspausti ir apkepti aliejuje iš abiejų pusių. Dėti baklažanus ant popierinių servetėlių, kad pašalintume aliejaus perteklių.
4. Sumaišyti varškės sūrį, rikotą, česnaką, žalumynus, kedro riešutus, alyvuogių aliejų. Pasūdyti, berti pipirų.
5. Sutepti kiekvieną baklažano gabalėlį sūrio įdaru, susukti vyniotinius. Prieš patiekiant pabarstyti užkandį žalumynais ir kedro riešutais.