Greitai paruošiami lengvai sūdyti agurkai – net nereikia sverti druskos
Šiam receptui nereikia sverti ar matuoti druskos. Geriausiai tinka vidutinio dydžio agurkai (pas mane jų buvo 15 vnt., bet kiekis gali būti bet koks).
GAMINIMAS:
1. Kiekvienam agurkui nupjaukite po gabalėlį iš abiejų galų.
2. Į lėkštę įberkite druskos, įdėkite 2–3 žiupsnelius cukraus ir sumaišykite. Kiekvieną agurko galą pamirkykite šioje druskos ir cukraus masėje. Taip nereikia sverti nei agurkų, nei druskos – jie pasisavina tiek, kiek reikia, ir būna tinkamo sūrumo.
3. Sudėkite agurkus į maišelį.
4. Smulkiai supjaustykite krapus (1 pundelį), česnako skilteles (6–7 vnt.) palikite stambias ir sudėkite į maišelį. Įberkite šviežiai maltų pipirų.
5. Užriškite maišelį, kelis kartus apverskite. Dėl patikimumo įdėkite dar į 2 maišelius ir padėkite į šaldytuvą 7–8 valandoms. Jei agurkus paruošite ryte, vakare jie jau bus paruošti.
6. Aromatas nuostabus! Agurkai traškūs, sultingi ir maloniai sūroki – tikrai labai skanūs.