Obuolių sezonui: obuolių sausainiai. Mažai tešlos, daug įdaro!
Šiandien noriu pasidalinti labai gardžių sausainių receptu. Jie turi švelnią trapią tešlą ir daug obuolių. Mėgstu šiuos sausainius kepti per obuolių sezoną – jie minkšti, skanūs ir mėgstami tiek suaugusiųjų, tiek vaikų.
Ingredientai:
Miltai ~ 330–340 g
Cukrus 100 g
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Kepimo milteliai 1,5 a.š.
Vanilinis cukrus 8 g
Žiupsnelis druskos
Obuoliai 2 vnt. (apie 200 g be žievelės)
Razinos 50 g
Gaminimo būdas:
Į dubenį dedu minkštą sviestą, suberiu cukrų, vanilę arba vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
Gerai viską išmaišau ir sutrinu mentele. Galima naudoti mikserį.
Pridedu 2 kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišau.
Įberiu kepimo miltelius ir dalį persijotų miltų. Išmaišau.
Tada pridedu likusius miltus ir minkau minkštą tešlą.
Obuolius nuplaunu, išimu sėklalizdžius, nulupu ir supjaustau kubeliais.
Supjaustytus obuolius suberiu į dubenį, pridedu nuplautas ir nusausintas razinas. Išmaišau. Patogu maišyti mediniu šaukštu.
Naudodamas du šaukštus, formuoju sausainius ir dedu juos ant kepimo skardos.
Kepu sausainius iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio, bet paprastai apie 20–25 minutes.
Šie sausainiai su daug obuolių įdaru yra nuostabūs – tobuli rudens sezono gardėsiai!