Panakota su braškėmis – skaniausias vasaros desertas

Ingredientai:

Braškių želė sluoksniui:
* 40 ml vandens
* 10 g želatinos
* 800 g braškių
* 50 g cukraus
* ½ arb. š. citrinos sulčių
* 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Panakotos sluoksniui:
* 40 ml vandens
* 10 g želatinos
* 250 ml riebios grietinėlės
* 250 ml pieno
* 100 g cukraus
* 1 arb.š. vanilės ekstrakto
* žiupsnio druskos
* 1 stiklinės (250 g) grietinės (30 proc.)

Papuošti:
* šviežių uogų
* migdolų riekučių
* šviežių mėtų lapelių

Paruošimo:
1. Paruoškite braškių želė sluoksnį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.

3. Braškes sutrinkite iki visiškai tolygios tekstūros. Sumaišykite su cukrumi, citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu. Supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite, kol mišinys taps karštas (bet neužvirs!).

4. Į karštas braškes sudėkite išbrinkusią želatiną ir greitai išmaišykite, kol ji visiškai ištirps. Šiek tiek atvėsinkite (bet neleiskite pradėti stingti).

5. Stiklines į kekso kepimo formą ar kitą indą įtaisykite taip, kad stovėtų įstrižai (kampu). Į kiekvieną įpilkite braškių želė. Dėkite į šaldytuvą ir palikite želė sluoksnį sustingti.

6. Paruoškite panakotos sluoksnį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

7. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.

8. Grietinėlę ir pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir žiupsniu druskos. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol cukrus ištirps ir mišinys stipriai užkais, bet dar neužvirs.

9. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną. Tuomet sudėkite grietinę ir šluotele išmaišykite iki visiškai vientisos masės.

10. Paruoštą kremą supilkite į stiklines ant sustingusios želė. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas ar per naktį, kol sustings.

11. Papuoškite šviežiomis braškėmis, citrinų gabalėliais, smulkiai kapotomis pistacijomis ir šviežių mėtų ir šviežių mėtų šakelėmis.