Panakota su braškėmis – skaniausias vasaros desertas

Ingredientai:

– 500 gramų braškių
– 200 mililitrų grietinėlės, 30 %
– 200 mililitrų pieno
– 150 gramų cukraus
– 70 ml vandens
– 3.5 šaukštelio želatinos
– vanilinio cukraus

Paruošimo:

1. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikt išbrinkti bent 15 minučių. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad visiškai iširptų.

2. Grietinėlę ir pieną maišant pakaitinti su 80 g cukraus bei vaniliniu cukrumi, jog cukrus visiškai ištirptų. Į grietinėlę su
pienu supilti ištirpintą želatiną ir gerai išmaišyti. Išpilstyti į stiklines ir palikti šaldytuve sustingti.

3. Braškes sutrinti su likusiu cukrumi ir užpilti ant sustingusios panakotos.