Panakota su braškėmis – skaniausias vasaros desertas
Ingredientai:
– 500 gramų braškių
– 200 mililitrų grietinėlės, 30 %
– 200 mililitrų pieno
– 150 gramų cukraus
– 70 ml vandens
– 3.5 šaukštelio želatinos
– vanilinio cukraus
Paruošimo:
1. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikt išbrinkti bent 15 minučių. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad visiškai iširptų.
2. Grietinėlę ir pieną maišant pakaitinti su 80 g cukraus bei vaniliniu cukrumi, jog cukrus visiškai ištirptų. Į grietinėlę su
pienu supilti ištirpintą želatiną ir gerai išmaišyti. Išpilstyti į stiklines ir palikti šaldytuve sustingti.
3. Braškes sutrinti su likusiu cukrumi ir užpilti ant sustingusios panakotos.