Plonos tešlos pyragėliai su bulvėmis

Gaminti plonus keptus pyragėlius su bulvėmis lengva ir paprasta.

Ingredientai tešlai:
miltai – 0,5 kg (+ kiek pasiims tešla)
kefyras – 2 stiklinės
alyvuogių aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai
soda – 1 arbatinis šaukštelis (gesinti actu ar citrinų sultimis)
kiaušiniai – 2 vnt
druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
cukrus – 1 arbatinis šaukštelis

Įdarui:
bulvių košė

Paruošimas:
Aliejų, kefyrą, kiaušinius, druską, cukrų ir sodą, kurią dedame paskutinę, sumaišome atskirame inde. Šį mišinį pilame į miltus, permaišome ir palaipsniui pridedame miltų, kad gautume minkštą orinę tešlą. Ji neturi būti labai standi ir „guminė“. Bet ir porėta, ištižusi taip pat neturi gautis.

Įdaras: darome skanią pasūdytą bulvių košę. Pagal pageidavimą į ją galima pridėti keptų svogūnų,virto kapoto kiaušinio, keptų grybų.

Svarbiausia, įdaras turi būti vienalytis, be gumulėlių ir nelabai skystas. Lipdome pyragėlius įprastu būdu, o paskui kočiojame juos kočėlu iš vienos ir kitos pusės, kol gausime ploną paplotėlį.

Darome tai atsargiai, kad tešla neplyštų ir įdaras neiškristų lauk. Kepame aliejuje iš abiejų pusių kol pagels.

Leave a Reply