Štai kaip lengvai ir paprastai galima paruošti žalią adžiką žiemai be virimo. Įsidėkite receptą į užrašus!

Paprasčiausias būdas paruošti adžiką žiemai be virimo – ją gaminti žalią! Žalia adžika yra aštrus, aromatingas ir pikantiškas padažas, kuris puikiai papildys bet kokius mėsos patiekalus.

Ji idealiai laikosi visą žiemą ir neapkarsta. Receptui jums reikės sunokusių pomidorų, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų, būtinai česnako ir krieno šaknies. Su paprasto stalo acto priedu toks padažas nesuges ir džiugins jus iki pavasario.

Verta paminėti, kad žalia adžika – tai vitaminų šaltinis! Kadangi daržovės neapdorojamos termiškai, jose išlieka visi vitaminai ir naudingos medžiagos.

Ingridientai:
– Pomidorai – 1 kg
– Raudonoji saldžioji paprika – 300 g
– Česnakas – 100 g
– Krieno šaknis – 100 g
– Aitrioji paprika – 50 g
– Stalo actas 9% – 30 ml
– Cukrus – 20 g
– Druska – 7 g

1. Nuplaukite visas daržoves – pomidorus ir saldžiąsias paprikas. Pomidorus supjaustykite vidutiniais gabaliukais, nupjovę kotelius. Saldžiąją papriką išvalykite nuo sėklų, pašalinkite kotelius ir supjaustykite ją vidutiniais gabaliukais.

Tokiai adžikai geriausia naudoti būtent raudonąją papriką, kad padažas būtų patrauklesnės spalvos. Tačiau galite pakeisti ją geltonąja ar žaliąja paprika, tačiau spalva jau šiek tiek skirsis – tai priklauso nuo kiekvieno skonio.

2. Dabar nulupkite krieno šaknį, česnako skilteles – dirbkite su šiais ingredientais mūvėdami pirštines, kad rankos nedegintų. Česnaką ir krieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Taip pat susmulkinkite aitriąją papriką su sėklomis, kad adžika būtų aštresnė.

3. Sumalkite aitriąją papriką su česnaku ir krienu per mėsmalę.

4. Tada į tą pačią talpyklą sumalkite visą saldžiąją raudonąją papriką.

5. Galiausiai sumalkite mėsingus pomidorus per mėsmalę. Daržovių ruošinys adžikai paruoštas.

6. Įberkite reikiamą kiekį cukraus ir druskos, viską sumaišykite, kol ištirps kristalai. Cukrus ir druska taip pat veiks kaip papildomi daržovių konservantai.

7. Pabaigoje įpilkite 9% stalo acto, viską gerai išmaišykite, ir adžika paruošta.

8. Paruoštą adžiką sudėkite į švariai sterilizuotus stiklainiukus ir uždarykite dangteliais.

Tokios adžikos laikykite vėsioje vietoje iki žiemos. Jei neturite rūsių ar šaldytuvų, tiesiog įdėkite adžiką į šaldytuvą – ten su ja tikrai nieko nenutiks. Štai kaip lengvai ir paprastai galite paruošti žalią adžiką žiemai be virimo. Įsidėkite receptą į užrašus! Skanaus!