Sultingas Žiuljeno pyragas su vištiena ir grybais – kepu kiekvieną šeštadienį šeimos vakarienei

Šiandien gaminsime nuostabiai kvapnų ir gardų naminį kepinį – Žiuljeno pyragą. Pyrago pagrindą sudaro švelni trapios tešlos pluta, į kurią sudėsime klasikinį vištienos ir grybų derinį, pagardintą švelniu grietinėlės padažu.

Kepsime pyragą su gausiu sūrio sluoksniu. Rezultatas – nuostabus derinys, kuris tikrai patiks visiems. Kad nepaskandintume švelnaus pyrago skonio, iš prieskonių naudosime tik druską, pipirus ir šiek tiek paprikos.

Geriausia šį pyragą tiekti šiltą, kaip užkandį, su daržovių salotomis ar šviežiomis daržovėmis. Būtinai pasiimkite šį receptą į užrašus – jis tinka ir šventei, ir kasdienai, tikrai puikus pasirinkimas!

Ingredientai:

– Miltai – 130 g

– Kepimo milteliai – 1 a. š.

– Sviestas – 50 g

– Kiaušiniai – 2 vnt.

– Grietinėlė (20% riebumo) – 200 ml

– Vištienos filė – 200 g

– Pievagrybiai – 400 g

– Svogūnas – 100 g

– Kietasis sūris – 150 g

– Augalinis aliejus – 2 v. š.

– Druska – pagal skonį

– Juodieji malti pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

1. Gilioje dubenyje persijokite kvietinius miltus, įberkite kepimo miltelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Į miltus sudėkite sviestą. Rankomis trinkite sviestą su miltais, kol susidarys smulki trupinėliai.

Įmaišykite vištos kiaušinį. Dar kartą viską sumaišykite ir minkykite minkštą tešlą, tiesiog suformuokite į gumulą. Jei reikia, įpilkite vieną šaukštą vandens. Tešlą atidėkite, leiskite jai šiek tiek „pailsėti“.

2. Dabar ruošime įdarą. Nulupkite ir supjaustykite svogūną vidutinio dydžio kubeliais.

3. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

4. Grybus taip pat supjaustykite nedideliais gabaliukais. Visi ingredientai geriau jausis pyrage, jei nebus smulkiai supjaustyti.

5. Pyrago užpilui dubenyje sumaišykite vieną kiaušinį, grietinėlę, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite šakute arba plakikliu.

6. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir keletą minučių apkepinkite. Tuomet įdėkite vištienos filė ir grybus. Kepkite didelėje kaitroje, be dangčio, apie 7–8 minutes. Įdėkite prieskonių – druskos, pipirų, paprikos.

7. Pasiruoškite 20 cm skersmens pyrago formą, išklokite dugną kepimo popieriumi. Įdėkite tešlą į formą, suformuokite kraštelius.

8. Sudėkite vištienos ir grybų įdarą į formą su tešla.

9. Tada užpilkite pyragą grietinėlės užpilu. Ant viršaus užbarstykite stambiai tarkuotą kietąjį sūrį. Kuo daugiau sūrio, tuo skaniau. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.


10. Kepkite pyragą 25–30 minučių.

11. Po kepimo atvėsinkite pyragą, išimkite iš formos, supjaustykite porcijomis ir apibarstykite žalumynais, patiekite prie stalo.

Skanaus!