Terinas su lašiša. Švelnus, skanus ir gražus užkandis šventiniam stalui
Ingredientai:
– silpnai sūdyta lašiša 300 g
– varškė 200 g
– ilgas agurkas 1 vnt
– grietinė 200 g
– vermutas 3 valgomieji šaukštai
– krapai kelios šakelės
– citrina 1 vnt
– želatina ½ arbatinio šaukštelio
– druska, pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas:
1. Želatiną užmerkti vermute ir citrinų sultyse. Esant būtinybei įpilti truputį vandens. Palikti želatiną išbrinkti, o paskui pašildyti vandens vonioje kol pilnai ištirps.
2. Varškę sutrinti šakute ir sumaišyti su grietine. Dėti kubeliais pjaustytą agurką, kapotus krapus ir išbrinkusią želatiną. Pasūdyti, berti pipirų ir permaišyti.
3. Užtiesti stačiakampę formą maistine plėvele, palikus kraštus, kad paskui būtų galima uždengti teriną. Ant plėvelės išdėlioti lašišos gabaliukus, palikus maždaug 1/3 įdarui.
4. Likusią žuvį supjaustyti smulkiais gabalėliais ir dėti į varškės įdarą. Permaišyti ir dėti į formą, truputį suspaudžiant.
5. Uždengti patiekalą maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms (pageidautina nakčiai).
6. Prieš patiekiant atsargiai išimti iš formos ir dėti į lėkštę. Papuošti pagal pageidavimą.