Tiršta ir aromatinga braškių uogienė su citrina

Yra daug braškių uogienės gaminimo variantų. Šiandien siūlau tirštos braškių uogienės su citrina receptą. Braškių atsargos visada populiarios tarp šeimininkių. Ši uoga sunoksta viena pirmųjų, todėl dažnai būtent nuo jos prasideda konservavimo sezonas.

Braškių uogienę galima virti įvairiai: tirštą, su visomis uogomis, kaip džemą, konfitiūrą ir t. t. Šį kartą gaminsime tirštą ir aromatingą braškių uogienę su citrina.

Ingredientai:

· Braškės – 500 g
· Cukrus – 500 g
· Citrina – 1/2 vnt

Gaminimas:

1. Pirmiausia reikia paruošti uogas virimui. Nuimkite nuo braškių lapelius, nuplaukite jas, o netinkamas uogas atmeskite.

2. Uogas sudėkite į puodą virimui, užberkite cukrumi.

3. Citrinos skilteles supjaustykite mažais gabalėliais.

4. Pridėkite prie braškių.

5. Dėkite braškes su citrina ant viryklės, įjunkite minimalų karštį. Po kelių minučių braškės pradės leisti sultis, o cukrus pamažu tirps. Kadangi gaminame tirštą uogienę, drąsiai maišykite uogas, kad greičiau išsiskirtų sultys ir cukrus ištirptų. Šiuo atveju nereikia jaudintis dėl uogų formos išlaikymo.

6. Kai užvirs, pradės formuotis puta – ją nuimkite.
Virkite uogienę tol, kol ji pasieks norimą tirštumą. Paruoštumą patikrinkite lašeliu: lašinkite šiek tiek uogienės ant šaltos lėkštutės – jei nesilieja, reiškia, jau galima baigti virti.

7. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius.

8. Sukraukite paruoštą uogienę į stiklainius.

9. Užsukite dangteliais „twist-off“ arba įprastais dangteliais.

10. Laikykite apverstus kelias valandas.

11. Laikykite vėsioje vietoje.