Receptas, kurio aš ilgai ieškojau – „nematomas“ obuolių pyragas
Tokį įdomų pavadinimą pyragas gavo dėka to, kad pagrindinė pyrago masė – plonytės obuolių skiltelės – ištirpsta nedideliame tešlos kiekyje taip, kad ir tešlos praktiškai nesimato. Pjūvyje gaunasi ploniausių obuolių skiltelių sluoksnis. Pyragas gaunasi neįtikėtinai sultingas ir labai obuolinis.
Ingredientai:
– obuoliai – 4 vnt
– konjakas – 1 valgomasis šaukštas
– kiaušiniai – 3 vnt
– pienas – 100 ml
– kepimo milteliai – 10 g
– cukrus – 160 g
– miltai – 60 g
– saulėgrąžų aliejus – 2 valgomieji šaukštai
– sviestas – 2 valgomieji šaukštai
– graikiški riešutai – 3 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
Suplakame 2 kiaušinius su 80 g cukraus į lengvas putas. Beriame išsijotus miltus su kepimo milteliais.
Dedame saulėgrąžų aliejų, pieną ir konjaką.
Nuluptus obuolius supjaustome labai plonomis riekelėmis ir įmaišome obuolius į tešlą.
Dedame tešlą į 18 cm diametro formą ir kepame 200 laipsnių karštyje 30 min.
Gaminame užpilą: sumaišome 1 kiaušinį , 2 valgomuosius šaukštus lydyto sviesto ir 80 g cukraus. Plakame šluotele.
Užpilame karšto pyrago viršų užpilu. Viršuje išdėliojame riešutus.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame dar 10-15 min.
Gatavą pyragą ataušiname ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
Gero apetito!