Tikra klasika: bulviniai vėdarai
Reikės:
* 1 kg bulvių,
* 200 g šalto rūkymo lašinukų,
* 2 nedideli svogūnai,
* 1/2 šaukštelio džiovinto mairūno,
* druskos, šviežiai maltų pipirų,
* plonųjų arba tiesiųjų kiaulės žarnų (naudojau plonąsias).
Kaip gaminti:
Bulves sutarkuokite.
Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite su pjaustytais svogūnais.
Užpilkite spirgučiais tarkuotas bulves, įdėkite druskos, pipirų, mairūno ir gerai išmaišykite.
Prikimškite žarnas (nekietai) bulvių mase, dėkite į riebalais išteptas skardas, įpilkite truputį vandens ir šaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę.
Sumažinkite orkaitės kaitrą iki 160 C ir kepkite, retkarčiais palaistydami riebalais, kol vėdarai gražiai apskrus. Kepant vėdarus galima apversti.
Valgykite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!