Tikra klasika: bulviniai vėdarai

Reikės:

* 1 kg bulvių,

* 200 g šalto rūkymo lašinukų,

* 2 nedideli svogūnai,

* 1/2 šaukštelio džiovinto mairūno,

* druskos, šviežiai maltų pipirų,

* plonųjų arba tiesiųjų kiaulės žarnų (naudojau plonąsias).

Kaip gaminti:

Bulves sutarkuokite.

Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite su pjaustytais svogūnais.

Užpilkite spirgučiais tarkuotas bulves, įdėkite druskos, pipirų, mairūno ir gerai išmaišykite.

Prikimškite žarnas (nekietai) bulvių mase, dėkite į riebalais išteptas skardas, įpilkite truputį vandens ir šaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę.

Sumažinkite orkaitės kaitrą iki 160 C ir kepkite, retkarčiais palaistydami riebalais, kol vėdarai gražiai apskrus. Kepant vėdarus galima apversti.

Valgykite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!