Nuostabus slyvų pyragas iš trapios tešlos su trupiniais! Galite keisti įdarą ir gauti naują skonį

Ingredientai:

Tešla:

Miltai ~ 450–460 g

Cukrus 150 g

Sviestas 200 g

Kiaušiniai 2 vnt.

Kepimo milteliai 1,5 a.š.

Vanilinis cukrus 8 g

Druska pagal skonį

Įdaras:

Slyvos ~ 700 g

Cukrus 1 v.š.

Cinamonas 1 a.š.

Trupiniai:

Migdolai 20–30 g

Kepimo forma ⌀ 20×30 cm

Gaminimo būdas:

Į dubenį įmušu du kiaušinius, suberiu cukrų, pridedu druskos ir vanilinio cukraus. Plaku mikseriu apie 1–2 minutes.

Pridedu suminkštintą sviestą. Vėl plaku mikseriu maždaug minutę.

Išsijotuose miltuose sumaišau kepimo miltelius ir dalį miltų suberiu į tešlą. Išmaišau šluotele. Likusius miltus įmaišau rankomis, kol tešla tampa minkšta.

Kai tešla pradeda rinktis į kamuolį, ji jau paruošta.

Tešlą padalinu į dvi dalis. Trečdalį tešlos dedu į šaldiklį 30 minučių. Likusius du trečdalius tešlos dedu į šaldytuvą taip pat 30 minučių.

Kol tešla šąla, paruošiu slyvas. Jas supjaustau į keturias dalis. Į slyvas pridedu valgomąjį šaukštą cukraus ir arbatinį šaukštelį cinamono, viską gerai išmaišau.

Iškočioju atvėsintą tešlą į lakštą, šiek tiek didesnį už kepimo formos dydį. Kočioju tiesiai ant kepimo popieriaus.

Iškočiotą tešlą dedu į kepimo formą. Švelniai išlyginu tešlos kraštus. Į tešlą suberiu paruoštas slyvas.

Ištraukiu iš šaldiklio šaltą tešlą ir sutarkuoju ją stambia tarka.

Pabarstau pyragą trupiniais. Jei norite, galite pridėti migdolų arba migdolų drožlių.

Pyragą dedu į iš anksto iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepu maždaug 60 minučių.

Šis pyragas puikiai tinka su slyvomis, bet galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar uogomis!