Vyšnių pyragas su švelniu varškės ir grietinės įdaru. Išbandykite – tikrai patiks!

Ingredientai:
(24 cm skersmens forma)
* Miltai ~ 250 g
* Cukrus 80 g
* Sviestas 100 g
* Kiaušinis 1 vnt.
* Kepimo milteliai 1 a.š.
* Druska pagal skonį

Įdaras:
* Varškė 300 g
* Grietinė 150 g
* Cukrus 80 g
* Vanilinis cukrus 8 g
* Kiaušinis 1 vnt.
* Krakmolas 2 v.š.
* Vyšnios 300 g

Pabarstymui:
*Cukrus arba cukraus pudra

Gaminimas:

Tešlai:
Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite.

Sudėkite sviestą ir pirštais trinkite, kol susidarys trupiniai.

Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir supilkite į trupinius, suminkykite minkštą, nelimpančią prie rankų tešlą.

Išklokite tešla kepimo formą – suformuokite pagrindą ir kraštelius (patogu naudoti stiklinę).

Formą su tešla įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Įdarui:
Į dubenį sudėkite varškę, grietinę ir kiaušinį, viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Galima naudoti vien varškę, bet su grietine įdaras bus švelnesnis ir purenesnis.

Į paruoštą masę suberkite krakmolą, cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išmaišykite.

Išimkite formą iš šaldytuvo ir paskleiskite įdarą ant tešlos.

Atsargiai išlyginkite paviršių ir ant viršaus uždėkite vyšnias (gali būti šaldytos arba šviežios, šaldytų atšildyti nereikia).

Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Pabaigoje pabarstykite cukrumi arba cukraus pudra, jei norite.