Mėsos apkepas su bulvėmis ir grybais – skanu, greita ir soti vakarienė

Greitai ir lengvai paruošite gardžią ir sočią vakarienę arba pietus visai šeimai.

Ingredientai:
• 1 svogūnas
• 500 g faršo
• druska, pipirai, paprika
• 2 kiaušiniai
• 70 g sūrio
• 2 šaukštai majonezo
• džiovintas česnakas
• 50 ml grietinėlės
• 300 g grybų
• 3–4 vidutinio dydžio bulvės
• šiek tiek alyvuogių aliejaus

Paruošimas:
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su faršu. Pagardinkite druska, pipirais, paprika. (Pageidautina, įmuškite žalią kiaušinį.) Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Faršą dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstykite.

2. Supjaustykite grybų plokštelėmis ir uždėkite ant faršo sluoksnio, šiek tiek pasūdykite. Stambia tarka sutarkuokite bulves, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pasūdykite. Išmaišykite ir paskleiskite ant grybų sluoksnio.

3. Smulkia tarka sutarkuokite sūrį, įmuškite 2 žalius kiaušinius, įdėkite majonezo, džiovinto česnako ir supilkite grietinėlę. Viską išmaišykite ir užpilkite ant apkepo, paskirstykite.

4. Kepkite apie 50–60 minučių 185°C orkaitėje.

Skanus, kvapnus apkepas – paruoštas!