Puikus silkės užkandis su spanguolėmis ir labai skaniu padažu

Paruošiamas itin lengvai iš paprastų ingredientų. Puikiai tinka šventiniam stalui. Visi produktai puikiai dera tarpusavyje ir galutinis rezultatas yra užkandis su ryškiais skoniais. Silpnai sūdyta silkė, traškūs svogūnai, rūgščios spanguolės – tai nepaprastai skanu! Ir visa tai sujungia paprastas, bet labai skanus padažas.

Ingredientai:

· 250 g silkės (silpnai sūdyta filė)

· 3 šaukštai šaldytų spanguolių

· 1 vnt. raudonojo svogūno

· 1 šaukštas augalinio aliejaus

· 1 šaukštas citrinos sulčių

· 2 arbatiniai šaukšteliai grūdėtos garstyčios

· 1 arbatinis šaukštelis cukraus

· 1 lauro lapas

· 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų grūdelių

Paruošimo instrukcija:

1.    Padažui augalinį aliejų ir citrinos sultis supilkite į dubenį, pridėkite grūdėtos garstyčios ir cukraus (truputį susilpnins rūgštų skonį). Užkandis bus aštresnis, jei vietoj grūdėtos garstyčios naudosite paprastą aitrią garstyčią (1 arbatinis šaukštelis). Gerai išmaišykite.

2.    Silkę (1 vnt.) nuvalykite nuo vidurių, pašalinkite galvą, odą ir išfiliruokite. Pašalinkite smulkias kaulenas, supjaustykite filė mažais gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Norint pagreitinti procesą, galite įsigyti paruoštą filė.

3.    Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba plunksnelėmis, kaip ir aš, ir pridėkite prie silkės. Galite naudoti ir įprastą svogūną, tačiau raudonasis svogūnas nėra toks aštrus ir turi ryškią išvaizdą.

4.    Pridėkite paruoštą garstyčių padažą.

5.    Papildykite silkę su svogūnais pipirų grūdeliais, smulkintu lauro lapu ir spanguolėmis. Puikiai tinka tiek šviežios, tiek šaldytos spanguolės. Jos suteikia užkandžiui nuostabų rūgštų skonį.

6.    Gerai išmaišykite, įstatykite silkę su spanguolėmis į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms. Galite laikyti stiklainyje šaldytuve, tačiau ji ilgai neužsibus.

7.    Paruoštą silkės užkandį perdėkite į lėkštę ir iškart patiekite. Rūgščios spanguolės, sūdyta silkė ir marinuoti traškūs svogūnai – tai labai labai skanu.

Skanaus!!!