Bulvių apkepas su malta mėsa ir mocarela
Dieviškai skanus patiekalas, galintis konkuruoti tik su lazanija. Patiekalas gali būti paruoštas šeimos šventei ar laisvą dieną, norint palepinti savo artimuosius.
Ingridientai:
* malta mėsa (jautiena-kiauliena) 500
* svogūnai 1 vnt.
* česnakai 2-3 skiltelės
* sausas raudonasis vynas 50-100 ml.
* špinatai 60 gr.
* bulvės 600 gr.
* čiobrelio kelios šakelės
* konservuoti pomidorai savo sultyse 400 gr.
* mocarela 200-250 gr.
* parmezanas 50-100 gr.
* alyvuogių aliejus pagal poreikį
* rudojo cukraus ½ arb. šaukšt.
* druska pagal skonį
* provanso žolelių prieskoniai pagal skonį
* paprika pagal skonį
Paruošimas:
1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką, lengvai pakepinkite. Suberkite faršą ir kepkite ant stiprios ugnies, kol išgaruos skystis. Supilkite raudonąjį vyną ir išgarinkite. Suberkite pomidorus, suberkite smulkintus čiobrelius ir kartu troškinkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Suberkite špinatus ir kartu lengvai patroškinkite. Įpilkite druskos, cukraus ir prieskonių pagal skonį.
2. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais 2-3 mm apskritimais. Įdėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 2 minutes. Išimkite ir atvėsinkite.
3. Mocarelą supjaustykite griežinėliais. Sutarkuokite parmezaną.
4. Keptuvę ištepkite alyvuogių aliejumi ir 1/3 bulvių išdėliokite išilgai šonų ir dugno. Ant viršaus uždėkite ½ maltos mėsos, mocarelos ir bulvių. Kitas sluoksnis: mėsa, parmezanas ir bulvės. Pabarstykite druska, pipirais ir aptepkite alyvuogių aliejumi.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 gr. ir kepkite 40 minučių. Išimkite, šiek tiek atvėsinkite ir galėsite patiekti tiesiai iš formos ant lėkščių.