Cukinijų suktinukai su kiaušiniu ir sūriu
Šiandien siūlau jums pasigaminti gardų ir skanų užkandį, kuris tiks tiek šventėms, tiek kasdien – cukinijų suktinukai su kiaušiniu ir sūriu.
Paprastų ingredientų derinys suteikia tiesiog neįtikėtiną rezultatą. Cukinijas apkepinsime miltuose, jos taps švelniai aukso spalvos ir salstelėjusios.
Įdarui naudosime patikrintą sūrio, kiaušinių, majonezo ir česnako derinį. Užkandis puikus pats savaime, tačiau jį galima patiekti ir su mėsos, žuvies ar virtu jaunuoju bulvėmis. Nepamirškite šio recepto, cukinijų sezono metu toks užkandis dažnai puoš jūsų stalą.
Ingredientai:
· Cukinija 2 vnt.
· Vištos kiaušinis 7 vnt.
· Kietasis sūris 100 g
· Majonezas 2 valg. š.
· Česnakas 2 skiltelės
· Miltai 3 valg. š.
· Augalinis aliejus 50 ml
· Druska – pagal skonį
· Juodieji malti pipirai – pagal skonį
GAMINIMAS:
1. Paruoškite produktus pagal sąrašą. Pasirinkite jaunąsias cukinijas, nuplaukite jas ir nusausinkite. Supjaustykite cukinijas plonomis riekelėmis.
2. Į dubenį suberkite kvietinius miltus ir įmuškite tris vištų kiaušinius, pridėkite druskos ir pipirų.
3. Naudodami šluotelę sumaišykite kiaušinius ir miltus, po to pamirkykite kiekvieną cukinijos riekelę kiaušinio tešloje.
4. Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje, išdėliokite cukinijas ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
5. Kol kepa cukinijos, puode išvirkite likusius keturis vištos kiaušinius – 10 minučių. Virtus kiaušinius atvėsinkite ir nulupkite, smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į gilų dubenį. Pridėkite kietąjį sūrį, taip pat smulkiai tarkuotą. Pridėkite majonezą, česnaką.
Gerai išmaišykite viską, cukinijų įdaras paruoštas.
6. Paruoštas keptas cukinijas padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
7. Dabar suformuokite suktinukus – ant kiekvieno cukinijos riekelės krašto uždėkite šiek tiek paruošto įdaro.
8. Suvyniokite cukinijas į suktinukus, kad įdaras būtų viduje. Paruoštą užkandį galima tuoj pat patiekti prie stalo.
Skanaus!