Žalumynų šaldymas žiemai

Darže užaugo daugybė svogūnų laiškų ir nežinote, ką su jais daryti? Kaip tinkamai juos užšaldyti.

Reikės:

300gr. svogūnų laiškų,

pundelio krapų (galit ir daugiau),

pusės arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų miltelių,

nepilno arbatinio šaukštelio druskos,

40gr. atvėsinto sviesto.

„Viską sutryniau su blenderiu, po to košelę sudėjau į ledų formeles ir užšaldžiau šaldiklyje.

Kai užstingo, išėmiau iš formelių, sudėjau į maišelius ir sukroviau į šaldiklį.

O naudoju šituos kubelius praktiškai visur, kur reikia svogūnų: sriubos, troškiniai, salotos. Netgi ant juodos duonos užsitepus su sūdytais lašiniukais gardžiai užkandu“, – pasakoja ji.