Daug obuolių, mažai tešlos. Prancūziškas nematomas obuolių pyragas

Šiandien pasidalinsiu nauju skanaus ir nebrangaus naminės kepyklos receptu. Kepsime itin švelnų obuolių pyragą. Receptas pasižymi tuo, kad jame daug obuolių ir labai mažai tešlos, todėl kepinys gaunasi itin sultingas ir kvapnus.

Ingredientai:

* Kiaušiniai – 2 vnt.
* Cukrus – 60 g
* Sviestas – 25 ml
* Pienas – 100 ml
* Miltai – 100 g
* Kepimo milteliai – 2 a. š.
* Malti cinamonai – 0,5 a. š.
* Obuoliai – 5–6 vnt.
* Cukraus pudra – 1 v. š.

Gaminimas:

1. Gilioje dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi. Plakikliu arba mikseriu plakite, kol masė taps šviesi ir puri.

Į gautą masę supilkite kambario temperatūros pieną. Sviestą ištirpinkite (ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje), šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į tešlą.

2. Įsijokite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir cinamonu. Suberkite į tešlą.

3. Plakikliu gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.

4. Obuolius nuplaukite, nulupkite žievę, išimkite sėklalizdžius. Supjaustykite kuo plonesnėmis skiltelėmis ir sudėkite į tešlą. Švelniai išmaišykite silikonine mentele.

5. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Atsargiai supilkite paruoštą tešlą su obuoliais.

6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 minučių. Iškeptą pyragą palikite pravėsti formoje, tuomet atsargiai išimkite, perkelkite ant lėkštės ir apibarstykite cukraus pudra. Norint galima prieš kepimą papuošti migdolų drožlėmis.

Skanaus!