Greitas trupininis pyragas su slyvomis. Tešlos net nereikia minkyti rankomis

Štai receptas trupininio pyrago „Slyvų karalienė“. Pyragas gaminamas labai greitai ir paprastai, nereikia minkyti tešlos, nes ji susideda iš sausų ingredientų.

Kaip rodo pavadinimas, įdarui naudojamos slyvos – geriausiai tinka minkštos rūgščiai saldžios slyvos be kauliukų. Be slyvų, sausą tešlą sluoksniuojame su varškės kremu. Keptų slyvų su rūgštele ir švelnios purios varškės derinys – tai tikras skanėstas!

Ingredientai:
– Cukrus tešlai – 50 g
– Miltai – 200 g
– Druska – 1/4 šaukštelio
– Kepimo milteliai – 10 g
– Sviestas – 100 g
– Vidutinio riebumo varškė – 250 g
– Cukrus įdarui – 50 g
– Kiaušiniai – 2 vnt.
– Slyvos – 500 g

Paruošimo būdas:
1. Į gilią dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir 50 g cukraus, pridėkite atšaldytą sviestą, supjaustytą gabalėliais.

2. Trupinkite ingredientus pirštais arba naudokite smulkintuvą, kol gausite smulkią trupinių tekstūrą. Sausa tešla paruošta.

3. Tuo pat metu paruoškite varškės įdarą. Į varškę įberkite 50 g cukraus ir vanilino, įmuškite 2 kiaušinius.

4. Plakikliu plakite ingredientus, kol masė taps vienalytė.

5. 24 cm skersmens kepimo formą patepkite sviestu. Į dugną tolygiai paskirstykite pusę sausos tešlos sluoksnio.

6. Ant tešlos sluoksnio tolygiai supilkite varškės įdarą.

7. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Slyvų puseles dėkite ant varškės įdaro, lengvai paspausdami.

8. Ant slyvų suberkite likusį sausos tešlos kiekį.

9. Paruoštą pyragą dėkite į vidurinę įkaitintos orkaitės lentyną ir kepkite 30–40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Viršutinis pyrago sluoksnis turėtų šiek tiek paruduoti.

10. Palikite pyragą atvėsti kepimo formoje, tada išimkite ir supjaustykite į porcijas.

Skanaus!