Sultingi vištienos kotletai su slaptu ingredientu

Atskleidžiame paslaptį:
Į vištienos faršą deda kiaušinių, duonos ir svogūną. Bet svarbu juos dėti saikingomis porcijomis, kitaip gausite priešingą efektą. Pavyzdžiui, idealia proporcija vienam kilogramui faršo laikoma 1-2 kiaušiniai. Jei jų bus daugiau, tai karščio poveikyje kotletai gali pradėti irti ir galutiniame rezultate bus kieti.

Duonos minkštimo neverta dėti daugiau nei 100-150 g vienam kilogramui faršo, kad gautųsi būtent vištienos kotletai, o ne duonos.

Ingredientai:
– vištienos krūtinėlė 800 g
– kukurūzų krakmolas (galima bulvių) 4 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai 3 vnt
– baltasis svogūnas 1 vnt
– grietinė 3-4 valgomieji šaukštai
– česnakas 2 skiltelės
– žalumynai (krapai, petražolės) nedidelis pundelis
– druska, malti juodieji pipirai pagal skonį
– aliejus apkepimui

Paruošimo būdas:
1. Vištos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais. Taip pat smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, žalumynus ir dėkite į faršą.
2. Paskui įmuškite kiaušinius, dėkite krakmolą, grietinę, druską, pipirus. Viską gerai permaišykite.
3. Dėkite faršą į keptuvę šaukštu be išankstinio formavimo ir paniravimo.
4. Kepkite kotletus įkaitintame aliejuje vidutinėje temperatūroje iš abiejų pusių.

Tai greitas vištienos kotletų paruošimo variantas. Jie išeina švelnūs ir skanūs. Pagal pageidavimą galima pridėti daržovių.