Greiti sausainiai per 10 minučių. Paprastas receptas arbatai

Ingredientai (apie 28 vnt.):

Miltai ~ 370 g

Cukrus 60 g

Augalinis aliejus 70 ml

Kiaušiniai 2 vnt.

Medus 100 g

Vanilinis cukrus 8 g

Žiupsnelis druskos

Kepimo milteliai 1 a.š.

Gaminimo būdas:

Į dubenį įmušu du kiaušinius, pridedu cukraus, vanilinio cukraus, druskos, augalinio aliejaus ir įpilu medų. Viską išmaišau šluotele.

Pridedu kepimo miltelių ir dalį iš anksto persijotų miltų.

Miltus dedu dalimis per du–tris kartus. Iš pradžių tešlą maišau šluotele.

Tuomet suberiu likusius miltus ir toliau minkau rankomis.

Tešla tampa minkšta ir elastinga.

Stalą pabarstau miltais. Atskiru mažus tešlos gabalėlius ir suformuoju iš jų kamuoliukus.

Kamuoliukus šiek tiek prispaudžiu rankomis.

Bulvių spaustuvę pabarstau miltais, kad nepriliptų prie sausainių.

Prispaudžiu tešlos ruošinius, kad atsirastų gražus raštas.

Paruoštus sausainius sudedu ant kepimo skardos ir kepu iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas 12–15 minučių.

Iškepę sausainiai iš pradžių bus minkšti, todėl svarbu leisti jiems visiškai atvėsti! Sausainiai kepa greitai, todėl svarbu jų neperkepti.