Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas

Sudedamosios dalys

Bulvių lazdelėms pagaminti jums reikės:

– 8 vidutinio dydžio bulvių,

– 100 g kietojo sūrio,

– 100–150 g džiūvėsėlių,

– 2 kiaušinių,

– 2 valg. š. kukurūzų miltų,

– augalinio aliejaus (kepti),

– druskos pagal skonį.

Gaminimo etapai:

Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti, nulupti ir sutarkuoti tarka.

Į bulves įmušti kiaušinį, įdėti druskos ir gerai išmaišyti.

Supilti miltus ir išminkyti bulvinę tešlą.

Tešla gaunasi labai minkšta, elastinga.

Sūrį supjaustyti lazdelėmis.

Viską paruošti bulvių lazdelių voliojimui džiūvėseliuose. Atskirame inde šakute suplakti kiaušinį su druska. Į dar vieną supilti džiūvėselius.

Iš bulvių tešlos rankoje suformuokite paplotėlį, įdėkite gabalėlį sūrio ir suformuokite lazdelę. Kad būtų patogiau formuoti bulvines lazdeles, galima naudoti platų peilį, kuriuo prispauskite kiekvieną iš 4-ių bulvinės lazdelės šonų.

Lazdelę įmerkti į kiaušinio plakinį.

Tada apvolioti džiūvėsėliuose. Kad susidarytų tvirtesnė plutelė, procedūrą pakartokite 2–3 kartus (aš nekartojau).

Tokiu būdu suformuoti ir apvolioti visas bulvines lazdeles.

Lazdeles kepti iš visų 4-ių pusių augaliniame aliejuje, kol apskrus. Lazdeles sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.

Lazdeles tiekti su mėgstamu padažu. Jos gali būti karštas karštu ar net šaltu užkandžiu. Taip pat jas galima tiekti kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.

Tai jums tikrai patiks!