Krabų lazdelių salotos kitaip. Taip dar tikrai negaminote

Gaminame lengvas krabų lazdelių salotas, kurios skoniu labai skiriasi nuo klasikinio krabų salotų varianto. Todėl šis patiekalas pavadintas „Krabų salotos kitaip“.

Salotos ruošiamos labai paprastai ir greitai, nė vienas ingredientas nėra termiškai apdorojamas. Naudojamas specifinis pjaustymo būdas – visi ingredientai supjaustomi plonomis juostelėmis.

Salotoms suteikia ryškiai raudoną spalvą krabų lazdelės, pomidorai ir raudonoji paprika. Tokios salotos tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam maistui.

Ingredientai:
– Krabų lazdelės – 200 g
– Raudonoji saldžioji paprika – 1 vnt.
– Pomidorai – 4 vnt.
– Kietasis sūris – 200 g
– Česnako skiltelė – 1 vnt.
– Majonezas – 2 šaukštai
– Druska – pagal skonį
– Malti juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimo būdas:
1. Paruoškite visus produktus salotoms.

2. Išimkite krabų lazdeles iš šaldiklio, kad jos visiškai atitirptų ir suminkštėtų. Supjaustykite plonomis juostelėmis. Rinkitės kokybiškas krabų lazdeles – jų skonis suteiks patiekalui pagrindinį skonį. Jos turėtų būti sodrios raudonos spalvos ir lengvai atskirti į sluoksnius.

3. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite kotelį, sėklas ir vidines gyslas. Minkštimą nuplaukite, nusausinkite servetėle ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Nuplaukite pomidorus, perpjaukite pusiau. Pašalinkite sultingą vidurį šaukšteliu arba peiliu. Tvirtesnę pomidorų dalį supjaustykite juostelėmis.

5. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka.

6. Sudėkite visus paruoštus ingredientus į gilų dubenį, pridėkite majonezą ir susmulkintą česnako skiltelę. Česnaką taip pat galite iš pradžių sumaišyti su majonezu ir gautu padažu apipilti salotas.

7. Pabarstykite druska ir maltais pipirais pagal skonį, gerai išmaišykite, kad majonezas padengtų kiekvieną ingredientą. Salotas perdėkite į salotinę ir iškart pateikite.

Skanaus!