Vokiškas obuolių pyragas. Būtinai paruoškite, būsite patenkinti rezultatu

Ingridientai:

Ingredientai 22 cm formai.

* miltai 160 gr.;

* sviestas 115 gr.;

* obuolys 4 vnt.;

* cukrus 100 gr.;

* kiaušinis 3 vnt.;

* kukurūzų krakmolas 20 gr.;

* vanilinio cukraus 2 v.š.;

* citrinos žievelės 1 vnt.;

* citrinų sultys 2 v.š.;

* (pieno 2 šaukštai;

* kepimo milteliai 1 šaukštelis;

* žiupsnelis druskos

Paruošimas:

1. Paruoškite 22 cm skersmens formą sviestu, o jos dugną išklokite kepimo popieriumi.

2. Kambario temperatūros sviestą plakite su cukrumi (įskaitant vanilinį) 3 minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius ir toliau plakite apie 3 minutes.

3. Obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite pusiau. Naudodami peilį įmuškite kiekvieną pusę neperpjaudami iki galo.

4. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite.

5. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite citrinos sultis.

6. Į skystus ingredientus supilkite citrinos sultis, žievelę ir pieną ir išmaišykite.

7. Sudėkite sausus ingredientus ir švelniai išmaišykite mentele (arba šaukštu). Supilkite tešlą į formą ir ant viršaus dėkite obuolius, šiek tiek įspausdami juos į tešlą.

8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. apie 50 minučių.