Labai švelnus ir neįtikėtinai skanus moliūgų ir manų pyragas

Ingredientai:
– moliūgas ( smulkiai sutarkuotas) – 2 stiklinės
– kefyras (rūgpienis) – 250 ml
– cukrus (0,5 stiklinės – į pyragą, 1 stiklinė – į sirupą) – 1,5 stiklinės
– manų kruopos – 1,5 stiklinės
– kepimo milteliai – 1,5 arbatinio šaukštelio
– citrina (žievelė – į pyragą, sultys – sirupui) – 1 vnt
– vanduo (sirupui) – 0,5 stiklinės
– riešutų drožlės (apibarstymui)
– aliejus (formai sutepti)

Paruošimas:
1. Smulkiai tarkuojame moliūgą. Įjungiame orkaitę iki 180 laipsnių, kad ji įkaistų.
2. Sumaišome visus produktus pyragui – moliūgą, cukrų, manus, kepimo miltelius, kefyrą ir citrinos žievelę. Gerai išmaišome ( darome tai greitai, kad manai nespėtų išbrinkti, kitaip pyragas bus per kietas).
3. Dedame tešlą į formą, suteptą aliejumi, ir pašauname į orkaitę 40-45 minutėms. Gatavumą tikriname dantų krapštuku.
4. Kol pyragas kepa, gaminame sirupą. Sumaišome vandenį, cukrų ir citrinų sultis, užviriname ir verdame 3 minutes, išjungiame ir leidžiame ataušti.
5. Kai mūsų pyragas bus gatavas, karštą užpilame sirupu ir pabarstome riešutų  drožlėmis.

Leave a Reply