Laiko mašina į vaikystę: paprasčiausias ir skaniausias tortas „Skruzdėlynas“

Šį tortą gaminu jau labai seniai! Mėgstu šį tinginio „Skruzdėlyno“ receptą dėl to, kad jis savo skoniu visiškai nesiskiria nuo originalo, tačiau paruošiamas vos per kelias minutes! Visi, kas pabandė pasigaminti šį tortą pagal mano paprastą receptą, liko visiškai sužavėti.

Šiam tortui reikalingi produktai beveik visada yra kiekvienoje virtuvėje. Tortas yra gana nebrangus ir labai skanus.

Reikalingi produktai:

– Sausainiai (aš renkuosi „Keptas pienas“) – 500–550 g

– Saldintas kondensuotas pienas (virintas) – 1 skardinė (360 g)

– Sviestas (minkštas) – 100 g

– Grietinė (bet kokio riebumo) – 2–3 v. š.

– Šokoladas (puošimui)

Paruošimas:
1. Sausainius sutrupinu rankomis į vidutinio dydžio trupinius (kiekvienas gali reguliuoti gabalėlių dydį pagal savo skonį).

2. Graikinius riešutus susmulkinu ir įmaišau į sausainius. Viską gerai sumaišau.

3. Į gilų dubenį dedu virintą kondensuotą pieną, grietinę ir sviestą.

4. Kremą gerai išplaku šluotele, kol gaunama vientisa masė. Tuomet supilu kremą ant sausainių su riešutais.


5. Kruopščiai išmaišau sausainius su kremu didele šaukštu.


6. Tortą sukrečiu į gilią lėkštę, išklotą maistine plėvele. Dedame tortą į šaldytuvą, kad pastovėtų ir susigertų (užtenka 20 minučių, tačiau jei turite laiko, palikite tortą šaldytuve 2–3 valandoms).


7. Kai tortas sustingsta, nuimu maistinę plėvelę.


8. Tortą išimu iš formos ir perkeliu į serviravimo lėkštę. Pieninį šokoladą išimu iš šaldytuvo ir sutarkuoju smulkia tarka.


9. Apibarstau „Skruzdėlyną“ tarkuotu šokoladu iš visų pusių. Nuvalau lėkštės kraštus servetėle ir patiekiu tortą ant stalo.