Marinuoti kiaušiniai – puikus užkandis bet kokiam stalui

Ingredientai:
– 12 vištų kiaušinių
– 250 ml baltojo acto
– 250 ml vandens
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– 2 arbatiniai šaukšteliai marinato prieskonių
– 1 arbatinis šaukštelis druskos

Paruošimas:
1. Kietai išvirk kiaušinius, leisk jiems ataušti, o paskui nulupk. Užpildyk jais litrinį stiklainį.

2. Nedideliame puodelyje sumaišyk actą, vandenį, cukrų, druską ir prieskonius. Geriausiai tokiu atveju tinka gvazdikėlių, pipirų žirnelių, lauro lapų ir čili pipirų mišinys. Dabar reikia užvirinti marinatą, po to virti dar 10 min.

3. Marinatą būtina iškart pilti į stiklainį ir tvirtai užsukti jį dangteliu. Ir stiklainis, ir dangtelis turi būti iš anksto sterilizuoti.

4. Ataušus stiklainį reikia dėti į šaldytuvą. Tam, kad kiaušiniai gerai persisunktų prieskoniais, juos reikia laikyti marinate apie savaitę.

5. Patiekti tokį patiekalą galima su naminiais džiūvėsėliais ar traškučiais.

Leave a Reply