Priešuždegiminė vištienos sriuba

Ingredientai:

* 2 vištienos krūtinėlės be odos ir kaulų

* 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas

* 2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos

* 1 gabalėlis šviežio imbiero (apie 2 cm), sutarkuotas

* 1 a.š. maltų ciberžolių

* 2 morkos, supjaustytos griežinėliais

* 2 salierų stiebai, supjaustyti gabalėliais

* 1 cukinija, supjaustyta kubeliais

* 1 puodelis šviežių špinatų

* 1/2 puodelio bolivinės balandos arba rudųjų ryžių

* 6 puodeliai vištienos sultinio

* 1/2 a.š. juodųjų pipirų

* 1/2 a.š. maltų kmynų

* 1 a.š. alyvuogių aliejaus

* 1 citrinos sultys

* Druska pagal skonį

* Šviežias petražoles arba kalendra papuošimui

Instrukcijos:

Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Įdedame svogūną, česnaką ir sutarkuotą imbierą. Kepame 3-4 minutes, kol aromatai atsiskleis, o svogūnas taps permatomas.

Įdedame ciberžolę, kmynus ir juoduosius pipirus, ir kepame dar 1 minutę, nuolat maišant.

Dedame vištienos krūtinėles, morkas, salierus, cukinijas ir vištienos sultinį. Užviriname, tada sumažiname ugnį ir verdame ant silpnos ugnies 20 minučių.

Išimame vištienos krūtinėles ir šakute suplėšome į gabalėlius. Grąžiname jas į puodą.

Įdedame bolivinę balandą arba rudus ryžius ir verdame dar 15 minučių arba tol, kol jie išverda.

Įdedame šviežius špinatus ir supilame citrinos sultis, verdame dar 5 minutes. Pagardiname druska pagal skonį.

Patiekiame karštą, papuoštą šviežiomis petražolėmis arba kalendra.