Priešuždegiminė vištienos sriuba
Ingredientai:
* 2 vištienos krūtinėlės be odos ir kaulų
* 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
* 2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
* 1 gabalėlis šviežio imbiero (apie 2 cm), sutarkuotas
* 1 a.š. maltų ciberžolių
* 2 morkos, supjaustytos griežinėliais
* 2 salierų stiebai, supjaustyti gabalėliais
* 1 cukinija, supjaustyta kubeliais
* 1 puodelis šviežių špinatų
* 1/2 puodelio bolivinės balandos arba rudųjų ryžių
* 6 puodeliai vištienos sultinio
* 1/2 a.š. juodųjų pipirų
* 1/2 a.š. maltų kmynų
* 1 a.š. alyvuogių aliejaus
* 1 citrinos sultys
* Druska pagal skonį
* Šviežias petražoles arba kalendra papuošimui
Instrukcijos:
Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Įdedame svogūną, česnaką ir sutarkuotą imbierą. Kepame 3-4 minutes, kol aromatai atsiskleis, o svogūnas taps permatomas.
Įdedame ciberžolę, kmynus ir juoduosius pipirus, ir kepame dar 1 minutę, nuolat maišant.
Dedame vištienos krūtinėles, morkas, salierus, cukinijas ir vištienos sultinį. Užviriname, tada sumažiname ugnį ir verdame ant silpnos ugnies 20 minučių.
Išimame vištienos krūtinėles ir šakute suplėšome į gabalėlius. Grąžiname jas į puodą.
Įdedame bolivinę balandą arba rudus ryžius ir verdame dar 15 minučių arba tol, kol jie išverda.
Įdedame šviežius špinatus ir supilame citrinos sultis, verdame dar 5 minutes. Pagardiname druska pagal skonį.
Patiekiame karštą, papuoštą šviežiomis petražolėmis arba kalendra.