Šis paprastas ir greitas pusryčių patiekalas su moliūgu puikiai tinka visai šeimai! Moliūgas tokiu būdu valgomas net vaikų
Moliūgas, kurį valgo net vaikai. Labai paprasti ir skanūs pusryčiai su moliūgu
Net tie, kurie nemėgsta moliūgų, dar niekada neatsisakė šio patiekalo. Jis skanus tiek su arbata, tiek su pienu! Paruošiamas akimirksniu – pabandykite.
Ingredientai:
Moliūgas – 250 g
Obuolys – 150 g
Kiaušinis – 1 vnt.
Kviečių miltai – 3 v.š. (galima naudoti pilno grūdo arba avižinius)
Grietinė – 2 v.š.
Cukrus – 1 v.š. (galima pakeisti medumi arba visai nenaudoti)
Žiupsnelis druskos
Gaminimo būdas:
Pasirenku saldesnį moliūgą šiam patiekalui. Nulupu moliūgą ir sutarkuoju smulkia tarka.
Obuolį taip pat nulupu ir sutarkuoju stambia tarka.
Dubenyje sumaišau tarkuotą moliūgą ir obuolį. Pridedu kiaušinį.
Tada dedu miltus, žiupsnelį druskos, cukrų (arba medų) pagal skonį ir grietinę. Viską gerai išmaišau.
Tinka bet kokia vaflinė. Galima kepti tiek plonas, tiek storas vafles – jos puikiai iškepa ir skanios abiem atvejais. Vaflinę patepu aliejumi ir dedu „tešlą“. Šiek tiek paskirstau šaukštu. Jei neturite vaflinės, galite kepti blyneliais ant keptuvės, dedant tešlą mažomis porcijomis.
Kepu, kol susidaro auksinė plutelė. Kepimo laikas priklauso nuo vaflių storio ir vaflinės galingumo, todėl tikslaus laiko nenurodau. Kepu, kol bus graži auksinė plutelė.