Skubiai pašalinkite šiuos produktus iš šaldytuvo!
Sąrašas maisto produktų, kurių laikyti šaldytuve griežtai draudžiama!
Šaldytuvas – nuostabus išradimas, padedantis išsaugoti mūsų maistą. Tačiau ne visi produktai tinka laikyti šaldytuve. Kai kurie jų netoleruoja žemos temperatūros. Štai sąrašas maisto produktų, kuriuos reikėtų laikyti toliau nuo šaldytuvo!
Ko negalima laikyti šaldytuve:
DUONA
Duona yra vienas iš tų produktų, kurių niekada negalima laikyti šaldytuve. Laikymas šaldytuve neprailgina jos galiojimo laiko, o tik padeda greičiau išdžiūti ir įsigerti kvapų. Geriausia duoną laikyti kambario temperatūroje, bet ne ilgiau kaip keturias dienas. Jei kepalas didelis ir žinote, kad jo nesuvalgysite per šį laikotarpį, geriau atpjaukite reikalingą dalį, o likusią užšaldykite.
ČESNAKAS
Česnakas visiškai netoleruoja šalčio. Nėra jokios priežasties jį laikyti šaldytuve. Sausoje vietoje jis gali išlikti šviežias kelis mėnesius. Svarbiausia sąlyga – gera ventiliacija, kuri padės česnakui ilgiau išlikti šviežiam.
AŠTRUS PADAŽAS
Manoma, kad visus padažus ir prieskonius reikia laikyti tik šaldytuve. Tačiau tokie jų komponentai kaip actas, cukrus ir druska yra puikūs konservantai. Aštrus padažas taip pat nereikalauja laikymo šaldytuve. Spintelėje jis gali išsilaikyti iki trejų metų, tad žema temperatūra nėra būtina. Be to, šaldytuvas nepadeda pagerinti jo skonio.
BULVĖS
Bulvių šaldytuve laikyti nerekomenduojama. Pagrindinė priežastis – žema temperatūra krakmolą paverčia cukrumi. Net +7 laipsnių temperatūra gali pakenkti bulvėms. Kepant ar verdant šių pokyčių paslėpti nepavyks, o skonis ir konsistencija bus paveikti. Geriausia bulves laikyti popieriniame maišelyje sandėliuke.
POMIDORAI
Šaldytuvas paverčia pomidorus beveik nevalgomu produktu. Jie genda tuo labiau, kuo ilgiau laikomi šaltyje. Žinoma, galima juos laikyti šaldytuve, tačiau skonis bus visai kitoks nei prieš tai. Pomidorai mėgsta šilumą, todėl juos geriausia laikyti ant stalo kambario temperatūroje. Tačiau reikia saugoti juos nuo tiesioginių saulės spindulių.
SVOGŪNAI
Svogūnus geriausia laikyti tinkluose, kad būtų užtikrinta oro cirkuliacija. Tai padės svogūnams išsilaikyti šviežiems ilgesnį laiką. Šaldytuve, kur trūksta oro cirkuliacijos ir yra drėgna, svogūnai greitai supus. Taip pat svarbu žinoti, kad svogūnus reikia laikyti tamsioje vietoje, nes šviesa gali pakeisti jų skonį. Svogūnus nerekomenduojama laikyti šalia bulvių – jų skleidžiamos dujos ir drėgmė privers svogūnus greičiau sugesti.
KAVA
Daugelis žmonių mano, kad šaldytuvas – geriausia vieta kavai. Iš tiesų taip nėra. Laikymas šaldytuve neigiamai veikia kavos kokybę ir skonį. Be to, pati kava, turinti stiprų kvapą, gali pakeisti kitų produktų kvapą ir skonį.