Taip lengvai mano močiutė gamina riešutų pyragą. Elegantiškas, skanus ir greitas
Sotūs ir skanūs naminiai pyragaičiai su riešutais puikiai tiks prie arbatos ar kavos puodelio.
Pagal šį receptą net naujokė namų šeimininkė gali pasigaminti skanų ir gražų riešutų pyragą su didžiuliu kiekiu įdaro.
Ingridientai:
Tešla:
* 500 gramų miltų
* 250 ml pieno
* 20 gramų mielių
* 60 gramų sviesto
* 60 gramų cukraus
* 2 kiaušinių tryniai
Riešutų įdaras:
* 400 gramų riešutų;
* 150 gramų cukraus pudros;
* 12 gramų vanilinio cukraus;
* 1 šaukštelis cinamono;
* citrinos žievelės;
* 300 ml pieno;
* 100 gramų sviesto
Paruošimas:
Paruoškime tešlą. Norėdami tai padaryti, mieles užpilkite šiltu pienu, įberkite 2 šaukštus miltų ir gerai išmaišykite ingredientus. Indą su tešla uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10-15 minučių, kol padidės tūris.
Į gatavą tešlą suberkite likusius miltus, cukrų, 2 trynius ir ištirpintą sviestą. Minkykite vienalytę elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Palikite tešlą šiltoje vietoje 30 minučių, per tą laiką ji kelis kartus padidės.
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą: susmulkintus riešutus sumaišykite su pienu ir cukraus pudra, suberkite minkštą sviestą, cinamoną ir citrinos žievelę. Padėkite indą su ingredientais ant vidutinės ugnies ir troškinkite kelias minutes.
Paruoštą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir padalinkite į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 0,7 cm storio sluoksnį. Pirmą sluoksnį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant tešlos uždėkite pusę riešutų įdaro ir tolygiai paskirstykite paviršių.
Ant pirmojo sluoksnio dėkite antrą tešlos sluoksnį ir likusį įdarą.
Uždenkite ruošinį trečiuoju tešlos sluoksniu. Norėdami suformuoti gražų pyragą, įdėkite stiklinę į pyrago centrą. Pirmiausia iš stiklo padarykite 4 pjūvius. Tada padalinkite kiekvieną dalį per pusę ir dar kartą per pusę. Kiekvieną segmentą pasukite kelis kartus.
Sujunkite segmentus poromis. Dėl to tortas atrodys kaip gėlė. Aptepkite pyragą kiaušiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.