Vokiškas obuolių pyragas. Būtinai paruoškite, būsite patenkinti rezultatu
Ingridientai:
Ingredientai 22 cm formai.
* miltai 160 gr.;
* sviestas 115 gr.;
* obuolys 4 vnt.;
* cukrus 100 gr.;
* kiaušinis 3 vnt.;
* kukurūzų krakmolas 20 gr.;
* vanilinio cukraus 2 v.š.;
* citrinos žievelės 1 vnt.;
* citrinų sultys 2 v.š.;
* (pieno 2 šaukštai;
* kepimo milteliai 1 šaukštelis;
* žiupsnelis druskos
Paruošimas:
1. Paruoškite 22 cm skersmens formą sviestu, o jos dugną išklokite kepimo popieriumi.
2. Kambario temperatūros sviestą plakite su cukrumi (įskaitant vanilinį) 3 minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius ir toliau plakite apie 3 minutes.
3. Obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite pusiau. Naudodami peilį įmuškite kiekvieną pusę neperpjaudami iki galo.
4. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite.
5. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite citrinos sultis.
6. Į skystus ingredientus supilkite citrinos sultis, žievelę ir pieną ir išmaišykite.
7. Sudėkite sausus ingredientus ir švelniai išmaišykite mentele (arba šaukštu). Supilkite tešlą į formą ir ant viršaus dėkite obuolius, šiek tiek įspausdami juos į tešlą.
8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. apie 50 minučių.