Plonos tešlos pyragėliai su bulvėmis
Gaminti plonus keptus pyragėlius su bulvėmis lengva ir paprasta.
Ingredientai tešlai:
miltai – 0,5 kg (+ kiek pasiims tešla)
kefyras – 2 stiklinės
alyvuogių aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai
soda – 1 arbatinis šaukštelis (gesinti actu ar citrinų sultimis)
kiaušiniai – 2 vnt
druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
Įdarui:
bulvių košė
Paruošimas:
Aliejų, kefyrą, kiaušinius, druską, cukrų ir sodą, kurią dedame paskutinę, sumaišome atskirame inde. Šį mišinį pilame į miltus, permaišome ir palaipsniui pridedame miltų, kad gautume minkštą orinę tešlą. Ji neturi būti labai standi ir „guminė“. Bet ir porėta, ištižusi taip pat neturi gautis.
Įdaras: darome skanią pasūdytą bulvių košę. Pagal pageidavimą į ją galima pridėti keptų svogūnų,virto kapoto kiaušinio, keptų grybų.
Svarbiausia, įdaras turi būti vienalytis, be gumulėlių ir nelabai skystas. Lipdome pyragėlius įprastu būdu, o paskui kočiojame juos kočėlu iš vienos ir kitos pusės, kol gausime ploną paplotėlį.
Darome tai atsargiai, kad tešla neplyštų ir įdaras neiškristų lauk. Kepame aliejuje iš abiejų pusių kol pagels.