Kiekvieną rytą ant vandens verdu tokį purų omletą
Ingridientai:
* Kiaušinis – 6 vnt.
* Druska – 1 žiupsnelis
* Vanduo – 100 ml
* Sviestas – 30 g
Paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos.
Kiaušinius išplakite šakute ir įpilkite vandens. Kruopščiai išmaišykite.
Gaminant orkaitėje omletas visada pakyla, tačiau vos ištraukus iš orkaitės iškart nusistovi į pradinį lygį.
Todėl jei norite puraus ir aukšto omleto, kiaušinių mišinį pilkite storu sluoksniu.
Formą ištepkite sviestu.
Supilkite kiaušinių mišinį į formą. Ant viršaus nedėkite apie 1-2 cm, kitaip jūsų omletas kepdamas perpildys.
Skardą padėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Omletą kepkite 160-180°C orkaitėje apie 20 min.