Kiekvieną rytą ant vandens verdu tokį purų omletą

Ingridientai:
* Kiaušinis – 6 vnt.
* Druska – 1 žiupsnelis
* Vanduo – 100 ml
* Sviestas – 30 g

Paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos.

Kiaušinius išplakite šakute ir įpilkite vandens. Kruopščiai išmaišykite.

Gaminant orkaitėje omletas visada pakyla, tačiau vos ištraukus iš orkaitės iškart nusistovi į pradinį lygį.

Todėl jei norite puraus ir aukšto omleto, kiaušinių mišinį pilkite storu sluoksniu.

Formą ištepkite sviestu.

Supilkite kiaušinių mišinį į formą. Ant viršaus nedėkite apie 1-2 cm, kitaip jūsų omletas kepdamas perpildys.

Skardą padėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Omletą kepkite 160-180°C orkaitėje apie 20 min.