Šaldytuve užsigulėjo varškė? Paruoškite švelnias bandeles su varške

Ingredientai:
– sviestas – 100 g
– kiaušinis – 1 vnt
– cukraus pudra – 30 g
– kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
– miltai – 200 g
– trynys – tepimui

Įdaras:
– varškė – 200 g
– trynys – ¼
– grietinė – 50 g
– vanilinis cukrus – pagal skonį
– kefyras – 1 valgomasis šaukštas
– cukraus pudra – 40 g
– miltai – 40 g

Bandelės su varške. Receptas žingsnis po žingsnio

1. Į gilią lėkštę dedame varškę, ten pat dedame ¼ trynio, grietinę, vanilinį cukrų pagal skonį, cukraus pudrą ir miltus.

2. Viską kruopščiai permaišome. Grietinė pas mane tiršta, kadangi aš naudoju naminę. Todėl aš įpilu dar truputį kefyro, kad tešla būtų vienalytė ir nebūtų tokia sausa. Vėl viską permaišau.

3. Į lėkštę dedame visus ingredientus tešlai, išskyrus miltus ir kepimo miltelius.

4. Viską gerai išmaišome.

5. Palaipsniui beriame miltus ir kepimo miltelius.

6. Užmaišome tešlą.

7. Gatavą tešlą formuojame dešrele ir dalijame į 6 lygias dalis.

8. Kočiojame, iš vienos pusės dedame įdarą, kita puse uždengiame, truputį sulipdome kraštus.

9. Sutepame tryniu ir pašauname į įkaitintą orkaitę 30 min.

10. Ant skardos tiesiame pergamentinį popierių ir kepame 190 laipsnių temperatūroje.

Gero apetito!

Leave a Reply