Štai kodėl mano varškės apkepas toks skanus, švelnus ir purus kaip sūrio pyragas. Receptas be miltų

Varškės apkepas – tai mėgstamas desertas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Iš paprastų ingredientų paruošiamas puikus skanėstas prie arbatos! Jei norite pagaminti purų, švelnų ir lengvą kaip debesėlis varškės apkepą – išbandykite šį receptą.

Jums reikės kokybiškos natūralios varškės, cukraus, grietinės, kiaušinių ir šiek tiek krakmolo. Jokių kepimo miltelių ir miltų recepte nenaudojame! Purumą suteiks išplakti kiaušinių baltymai.

Apkepas gaunasi pakankamai saldus, kvapnus ir labai skanus. Atsisakyti tokio deserto bus sunku, nes jis tiesiog tirpsta burnoje!

Ingredientai:

– Vidutinio riebumo varškė – 350 g
– Grietinė – 100 g
– Cukrus – 75 g
– Vištos kiaušinis – 2 vnt
– Krakmolas – 25 g
– Vanilinis cukrus – 5 g
– Druska – 1 žiupsnelis
– Sviestas – pagal skonį

1. Varškę perkelkite į gilią dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Receptui naudokite riebesnę varškę – ji yra minkštesnė ir švelnesnė nei liesa varškė. Su riebiąja varške apkepas bus skanesnis.

2. Į varškę įdėkite grietinę ir išmaišykite. Naudokite tirštą grietinę, kurios riebumas ne mažesnis kaip 20%.

3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius dėkite į varškės tešlą. Kiaušinių baltymus palikite šaldytuve, kad jie būtų atvėsinti.

4. Į tešlą įberkite krakmolo – jis gali būti tiek bulvių, tiek kukurūzų – tinka bet koks. Viską gerai išmaišykite šaukštu.

5. Tuomet panardinkite blenderį ir išplakite varškę su cukrumi, tryniais ir krakmolu. Tešla turi tapti lygi ir švelni, be gumuliukų.

6. Iš šaldytuvo išimkite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu, kol susiformuos standžios viršūnės. Plakite 2-3 minutes.

7. Išplaktus baltymus įdėkite į varškės tešlą ir atsargiai sumaišykite, kad baltymų masė nesukristų.

8. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite kvietiniais miltais, sudėkite visą tešlą ir išlyginkite paviršių.

9. Formą dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite varškės apkepą 35-40 minučių 170 °C temperatūroje, kol apkepas apskrus ir iškils. Tada išjunkite orkaitę ir palikite formą su apkepu, kol jis visiškai atvės. Atvėsus apkepas truputį susmuks – tai normalu.

10. Atvėsusį apkepą supjaustykite porcijomis ir patiekite. Šį desertą galite pagardinti grietine arba uogomis. Skanaus!