Skaniausias kepenėlių tortas už centus

Ingredientai:
– vištienos kepenys – 600 g
– miltai – 60 g
– kiaušinis – 1 vnt
– grietinė 20% – 100 ml
– svogūnas – 250 g
– morkos – 350 g
– majonezas – 150 g
– česnakas – 2 skiltelės
– šviežios petražolės – ½ pundelio
– druska – pagal skonį
– malti juodieji pipirai – pagal skonį
– aliejus – kepimui

Paruošimo būdas:
Svogūnus ir morkas nulupti. Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti. Pakepti svogūną ir morką aliejuje, kol taps minkšti. Procese pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Vištienos kepenėles nuplauti, pašalinti plėveles. Sumalti mėsmale.

Įdėti kiaušinį, permaišyti. Berti druskos ir pipirų, dėti grietinės ,išmaišyti. Įberti miltų, permaišyti kol susidarys vienalytė masė be gumulėlių. Pagal tirštumą turi gautis tešla kaip blynų. Iš gautos masės kepti kepenų blynus ant įkaitintos keptuvės, suteptos aliejumi.

Apkepti blynus iš abiejų pusių po 1,5-2 min. Blynus patogu apversti plačia mentele. Gatavus blynus dėti į krūvelę lėkštėje. Man išėjo 7 blynai. Česnaką nulupti, išspausti, sumaišyti su majonezu.

Sutepti kepenėlių blyną česnakiniu majonezu. Ant majonezo sluoksnio išdėlioti sluoksnį apkeptų morkų su svogūnu,pabarstyti kapotomis petražolėmis. Dėti blynus vieną ant kito tokiu pat būdu, kaitaliojant blynų, majonezo, morkų su svogūnais ir petražolių sluoksnius, kol nesibaigs blynai. Viršutinį blyną taip pat sutepti majonezu, dėti morkas su svogūnais ir petražoles.

Dėti kepenėlių tortą į šaldytuvą kad persisunktų 2-3 val. Skanus kepenėlių tortas paruoštas.

Leave a Reply