Be kepimo ir virimo! Labai skanus patiekalas iš cukinijų ir morkų

Labai paprastas receptas – nieko nereikia nei kepti, nei virti, nei troškinti. Paprasti ingredientai, bet puikus skonis! Patiekalas sultingas ir gardus dėl šviežių daržovių.

Ingredientai:
• 550 g cukinijų (2 vnt.)
• 200 g morkų (3 vnt.)
• 3 skiltelės česnako
• 2 šaukštai obuolių acto
• 2 šaukštai augalinio aliejaus
• 1 šaukštas sojų padažo
• 1 arbatinis šaukštelis cukraus
• Žolelės ir prieskoniai pagal skonį
• Druska pagal skonį

Gaminimas:
1. Naudojame jaunas ir sultingas cukinijas. Pjauname jas išilgai per pusę ir supjaustome plonais griežinėliais.

2. Sudedame cukinijų griežinėlius į indą, pabarstome žiupsneliu druskos, išmaišome ir paliekame 30 minučių kambario temperatūroje.

3. Morkas sutarkuojame šiaudeliais (geriausiai tinka korėjietiškų morkų tarka). Pabarstome žiupsneliu druskos ir šiek tiek paminkome rankomis. Paliekame 30 minučių.

4. Į dubenį dedame cukrų, per spaustuką išspaustą česnaką ir pasirinktus prieskonius (naudojau 1/2 arbat. šaukštelio pipirų mišinio – jis suteikia aštrumo). Cukrų galima pakeisti medumi.

5. Supilame actą, augalinį aliejų, sojų padažą ir išmaišome, kol cukrus ištirpsta. Obuolių actą galima keisti vyno actu arba citrinų sultimis.

6. Po 30 minučių cukinijos išskiria sultis ir suminkštėja. Jas sudedame į sietelį ir paliekame kelioms minutėms.

7. Cukinijas dedame į dubenį, morkas lengvai nuspaudžiame ir sumaišome su cukinijomis. Įpilame užpilą ir dedame smulkintą petražolę (3–4 šakelės).

8. Viską gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

9. Po 2 valandų patiekalas paruoštas. Tiekiame kaip užkandį arba salotas prie pagrindinių patiekalų. Dėl acto, česnako ir pipirų mišinio daržovės aštrokos, traškios, aromatingos ir labai skanios.

Skanaus!