Agurkų konservavimas šaltame vandenyje

Ingredientai:
– švieži agurkai – 2 kg
– krapų žiedynai – 3 vnt
– krieno lapai – 1 didelis lapas
– česnakas – 4 skiltelės
– juodieji pipirai – 3 žirneliai
– juodojo serbento lapai – 5 vnt
– raudonieji ankštiniai pipirai – pagal pageidavimą
– garstyčių milteliai – ½ arbatinio šaukštelio
– vanduo – 1 l
– druska – 100g
– maistinė soda – stiklainių plovimui

Paruošimas:
Stiklainius pakanka išplauti su maistine soda ir gerai praskalauti šaltu vandeniu.
Agurkus gerai nuplauti, galiukų nupjauti nereikia. Nuplauti krieno, serbento lapus, krapus, raudonuosius ankštinius pipirus.

Česnaką nulupti, krieno lapus supjaustyti.
Į paruoštus stiklainius sudėti į dugną krieno ir juodojo serbento lapus, krapus, juoduosius ir raudonuosius pipirus, česnaką, paskui agurkus – maksimaliai tankiai iki pat viršaus.

Kaip pagaminti:
Vandenį puode truputį pašildyti ir ir pilnai ištirpinti druską.
Paruoštu sūrymu užpilti agurkus iki viršaus, viršų pabarstyti sausomis garstyčiomis. Užpildytus stiklainius pridengti dangteliais, po stiklainiais būtina padėti lėkštutes nereikalingam vandeniui.

Agurkiukai rūgsta 5 dienas, į šaltą vietą jų dėti nereikia. Jei ant agurkų susidarė apnašos, o drumstas sūrymas tapo skaidresnis, tai agurkai paruošti uždarymui.

Sūrymą nupilti maksimaliai. Užpilti šaltu vandeniu iš krano ir vėl nupilti, kad pašalintume visas drumzles.
Dar kartą užpilti šaltu vandeniu agurkus maksimaliai. Tarp agurkų neturi būti jokių burbuliukų. Burbuliukus pašalinti, užsukti metaliniu dangteliu, apversti uždarytų stiklainių nereikia.

Leave a Reply