Šviežiai rauginti agurkai

Ingredientai:

– agurkai: 10
– krapai: kuokštelio
– česnakas: 6 skiltelių
– druska: 2 valgomųjų šaukštų
– karštas vanduo: 2 litrų
– vyšnių ir/arba serbentų lapai: 1 didelės saujos

Recepto paruošimas:

1. Iš pradžių druską ištirpiname karštame vandenyje. Geriausia proporcija būtų vienas šaukštas druskos vienam litrui vandens.

2. Tada česnako skilteles nulupame ir truputį sutriname (tai yra suplojame plačiu peiliu).

3. Tuomet į dubenį arba kibirėlį dedame truputį serbentų/vyšnių lapų, krapų, česnakų ir sluoksnį agurkų.

4. Paskui vėl dedame lapų, krapų, česnako ir taip kol išdėliojame visus agurkus.

5. Po to užpilame sūriu vandeniu.

6. Kai atvės, dedame į šaldytuvą. Skanaujame!

7. Pastebėjimas: Tiesiog tikras vasaros atradimas! Aš pati asmeniškai užpyliau su karštu vandeniu ir taip paraugti agurkai buvo tinkami valgyti po vienos paros. Jeigu ketinate valgyti tik po kelių dienų, tuomet vandens kaitinti nėra būtina.