Daug krapų užaugo, bet aš neprarandu nė gramo! Parodysiu, ką su juo gaminu

Krapų padažas yra puikus daugelio patiekalų priedas! Tinka tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų. Ir dera su beveik bet kokiomis daržovėmis. Dedu į sriubas ir salotas. Bet skanu net ir taip, su duona.

Ingridientai:
• Krapai – 200 g
• Česnakai – 8-10 dantų.
• Citrina – 1 vnt.
• Alyvuogių aliejus – 100 ml.
• Druska pagal skonį

Paruošimas:

Susmulkinu krapus.

Susmulkinu česnaką. Naudodama trintuvą nuimu vienos citrinos žievelę. Viską sumaišau dubenyje. Čia išspaudžiu iš citrinos sultis, įpilu druskos ir alyvuogių aliejaus.

Viską sutrinu blenderiu.

Gatavą mišinį perpilu į švarų indelį ir laikau šaldytuve.

Šį padažą galite užšaldyti. Norėdami tai padaryti, aš naudoju ledo padėklą iš šaldytuvo. Ląsteles iškloju maistine plėvele ir aptepu padažu. Kai užšals, perkelkite į plastikinį indą ir užšaldykite.