Ispaniškos tortilijos su špinatais ir grybais receptas

Ingredientai:

– 6 kiaušiniai
– 2–3 vidutinio dydžio bulvės
– 100 g šviežių špinatų
– 200 g pievagrybių
– 1 svogūnas
– 50 ml alyvuogių aliejaus
– Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

1. Paruoškite bulves:
– Nulupkite bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais.
– Kepkite bulves pusėje alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies, kol jos suminkštės, kartkartėmis maišydami. Padruskinkite ir atidėkite į šoną.

2. Paruoškite daržoves:
– Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, grybus – plokštelėmis.
– Ant likusio aliejaus apkepkite svogūną, kol jis suminkštės, tada pridėkite grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis.
– Įdėkite špinatus ir troškinkite kelias minutes, kol jie “susitrauks”. Padruskinkite ir papipirinkite.

3. Sumaišykite ingredientus:
– Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir pipirų.
– Pridėkite bulves ir daržoves į kiaušinius, švelniai maišykite, kad nepažeistumėte bulvių.

4. Kepkite tortiliją:
– Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir aptepkite ją nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus.
– Supilkite mišinį į keptuvę, tolygiai paskirstydami ingredientus.
– Kepkite ant vidutinės ugnies apie 8–10 minučių, kol kraštai sutvirtės, o centras pradės kilti.
– Naudojant didelę lėkštę, atsargiai apverskite tortiliją ir kepkite dar 5–7 minutes iš kitos pusės.

5. Pateikimas:
– Supjaustykite tortiliją porcijomis ir pateikite kaip pagrindinį patiekalą ar užkandį.

Skanaus!