Kepti obuoliai su varškės įdaru – sveikas ir nekaloringas desertas, tinka ir vaikų mitybai

Kepti obuoliai su varške toks elementarus patiekalas, kad jį paruošti gali net vaikas arba labai nutolęs nuo kulinarijos žmogus.

Ingredientai:
– obuoliai – 6 vnt
– varškė – 150 g
– kiaušinio trynys – 1 vnt
– cukraus pudra arba medus – 2 valgomieji šaukštai
– vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
– krakmolas – 1 arbatinis šaukštelis

Paruošimas:
Nuplauti vaisius, nupjauti „stogelius“.

Arbatiniu šaukšteliu atsargiai išimti šerdelę su sėklomis, neperpjaunat obuolių kiaurai ir paliekant storas sieneles.

Į blenderio indą dėti varškę, cukraus pudrą, krakmolą, vanilinį cukrų ar ekstraktą ir kiaušinio trynį.

Sutrinkite į vienalytę masę. Pageidaujant dar galima dėti nuplautas ir nusausintas smulkias razinas.

Dėkite obuolius į tinkamą kepimo formą, suteptą sviestu.

Prikimškite obuolius varškės įdaro.

Kepkite vaisius iš anksto įkaitintoje iki 90 laipsnių orkaitėje apie 30 min, gatavumą galima patikrinti peiliu, obuolio sienelė turi lengvai persidurti.

Patiekti obuolius šiltus, galima pabarstyti cukraus pudra. Šaltas šis desertas irgi labai skanus.
Gero apetito.