Obuolių pyragas pagal 1894 metų receptą – geriausias obuolių pyragas, kurį esu ragavusi
Ruduo yra puikus metas kepti obuolių pyragus. Vietoje įprastos šarlotės siūlome išbandyti originalų obuolių ir raudonųjų serbentų pyragą pagal 1894 metų receptą. Visi ingredientai šiame pyrage puikiai papildo vienas kitą ir sukuria tikrą kulinarinį šedevrą.
Reikalingi ingredientai:
Įdarui:
– obuoliai – 12 vidutinio dydžio;
– raudonieji serbentai – 100 g;
– cukrus – 50 g;
– cinamonas – 1 a. š.;
– cukatai – 20 g.
Tešlai:
– sviestas – 125 g;
– cukraus pudra – 125 g;
– tryniai – 6 vnt.;
– baltymai – 6 vnt.;
– migdolų miltai – 125 g;
– muskato riešutas – žiupsnelis.
Gaminimo būdas:
Pašalinkite obuolių sėklalizdžius ir nulupkite žievelę. Sudėkite paruoštus obuolius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Atskiram inde sumaišykite raudonuosius serbentus, cukrų, cinamoną ir cukatus. Pripildykite obuolius įdaru.
Ant kiekvieno obuolio uždėkite nedidelį sviesto gabalėlį, kuris suteiks pyragui dar daugiau skonio.
Tešlai suminkštintą sviestą išplakite su cukraus pudra, kol masė taps šviesi ir puri. Toliau plakdami įmaišykite kiaušinių trynius. Į trynių ir sviesto mišinį suberkite migdolų miltus ir žiupsnelį muskato riešuto kvapui. Atskiram inde išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite juos į migdolų tešlą.
Išdėkite tešlą ant obuolių kepimo formoje.
Kepkite pyragą iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie vieną valandą.
Prieš patiekdami pabarstykite pyragą cukraus pudra ir supjaustykite porcijomis.