Pyragas prie arbatos iš 2 ingredientų (rodau 2 paprasčiausius variantus)

1 variantas. Paruošimo paprastumui naudoju sluoksniuotą mielinę tešlą (galima pakeisti bemiele). Tešlą atšildome. Ant vieno lakšto (250 g) dedame plytelę pieninio šokolado ir darome įpjovas.

Šokoladą uždengiame išsikišusiu tešlos kraštu ir pasukame šoninius kraštus taip, kad jie dengtų vienas kitą. Paskui uždengiame šokoladą iš apačios ir sutvirtiname likusius šoninius gabalėlius.

Dedame pyragą su šokoladu į formą. Pagal pageidavimą jį galima sutepti kiaušiniu ir pabarstyti riešutais, kokių turite (pas mane graikiniai). Pašauname pyragą į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir gaminame 25-30 min.

Gaunasi štai toks grožis. Pyragas labai skanus ir neįtikėtinai aromatingas.

Perpjovus atrodo taip. Tokį pyragą gaminu su įdarais, kurie neišbėga kepant. Puikiai tinka virtas sutirštintas pienas, riešutai ir džiovinti vaisiai.

2 variantas. Sluoksniuotą tešlą (2 lakštus po 250 g) iškočiojame nelabai plonai ir išpjauname 7 cm diametro apskritimus. Ant kraštų dedame virtą sutirštintą pieną (visam išeis apie 200 g).

Vieną apskritimų kraštą dengiame kitu, bet pilnai neuždarome.

Paskui sutvirtiname šonines dalis ir gaunasi štai toks grožis. Iš kiekvieno tešlos lakšto išeis 17-19 dalių.

Dėliojame gautas dalis formoje nuo krašto link vidurio. Leidžiame pyragui pastovėti 10 minučių, esant pageidavimui sutepame kiaušiniu ir pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 35-40 min.

Štai toks gražus ir labai skanus pyragas išeina. Jo pjaustyti net nereikia. Jam galima naudoti bet kokį įdarą (uogienę, džemus, šokoladą, šviežias uogas ir vaisius). Šį pyragą dar galima daryti iškart su keliais įdarais, bus įdomu ir skanu.