Užkandis šventiniam stalui – lengvas ir švelnus užkandinis vyniotinis

Produktai:
–6 vištų kiaušiniai
–100 g grietinės
–1 morka
–druska, pipirai pagal skonį

Įdarui:
–200 g sūrio
–pundelis krapų
–2 valgomieji šaukštai grietinės
–1 arbatinis šaukštelis garstyčių
–druska, pipirai pagal skonį

Pradedame paruošimą:
1. Į dubenį mušame kiaušinius, suplakame ir dedame grietinę, druską ir pipirų pagal skonį. Viską kruopščiai permaišome.
2. Morkas nulupame ir stambiai sutarkuojame. Dedame jas į kiaušinių masę ir permaišome.
3. Kepimo formą užtiesiame pergamentiniu popieriumi ir pilame kiaušinių mišinį. Tolygiai jį paskirstome. Ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame 15-20 min.
4. Paruošime įdarą. Sūrį smulkiai sutarkuojame ir dedame į salotinę.
5. Smulkiname krapų pundelį ir dedame prie sūrio. Ten pat dedame grietinę, druską ir pipirus pagal skonį. O taip pat garstyčias, o paskui viską išmaišome.
6. Iš orkaitės ištraukiame vyniotinio pagrindą. Atsargiai nuimame jį nuo pergamento ir viršuje dedame įdarą, tolygiai paskirstome. O paskui kruopščiai susukame jį į vyniotinį.
7. Suvyniojame vyniotinį į popierių ir paliekame šaldytuve 30-40 min.
8. Atvėsintą vyniotinį supjaustome gabaliukais ir patiekiame.