Gardus rudens pyragas. Obuolių aromatas visame name!

Dabar yra obuolių sezonas, todėl noriu pasidalinti labai skaniu pyrago receptu. Jame daug obuolių, pyragas tampa sultingas, drėgnas ir su maloniu aromatu!

Ingredientai:

Miltai ~ 240–250 g

Cukrus 100 g

Sviestas 80 g

Kiaušiniai 3 vnt.

Kepimo milteliai 2 a.š.

Vanilinis cukrus 8 g

Žiupsnelis druskos

Pienas 150 ml

Obuoliai 4–5 vnt. (~ 600–700 g)

Kepimo forma: 20 x 30 cm

Gaminimo būdas:

Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, pridedu cukrų, druskos ir vanilinio cukraus. Viską gerai išplaku mikseriu, kad cukrus kuo labiau ištirptų.

Supilu ištirpintą sviestą ir pieną.

Viską išmaišau šluotele.

Suberiu dalį miltų ir pridedu kepimo miltelius.

Dar kartą išmaišau šluotele. Suberiu likusius miltus ir dar minutę maišau mikseriu, kad neliktų gumuliukų.

Obuolius perpjaunu pusiau. Puseles padalinu į tris dalis ir supjaustau kubeliais.

Sudedu obuolius į paruoštą kepimo formą.

Ant viršaus supilu tešlą.

Pyragą dedu į iš anksto iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas apie 35–40 minučių.

Pyragas paruoštas! Jei norite, galite pabarstyti obuolius cinamonu.

Šis pyragas puikiai tinka rudens vakarams – sultingas, aromatingas ir labai skanus!