Sausainiai „Kankorėžiai“. Gražus kalėdinis desertas. Lengva pagaminti, malonu patiekti ant stalo

Šiandien noriu pasidalinti labai gražaus naujametinio deserto receptu. Sausainiai–piragaičiai „Kankorėžiai“. Jie gaminami be kepimo, atrodo originaliai, gražiai, ir juos malonu patiekti šventiniam stalui!

Ingredientai (~12 vnt):
• 300 g trapučių sausainių
• 150 g šokoladinių kukurūzų dribsnių
• 200 ml pieno
• 100 g sviesto
• 100 g graikinių riešutų
• 2 valg. š. cukraus
• 3 valg. š. kakavos
• 1 valg. š. miltų
• Cukraus pudra barstymui

Gaminimo būdas:
Tiks bet kokie trapūs sausainiai.

Sausainius sulaužyti ir susmulkinti iki trupinių.

Sutrinti graikinius riešutus.

Riešutus suberti į trupinius ir išmaišyti.

Į puodelį sudėti cukrų, miltus ir kakavą. Kakavą persijoti, kad nebūtų gumuliukų. Išmaišyti.

Supilti pieną ir dar kartą išmaišyti.

Puodelį statyti ant vidutinės ugnies ir kaitinti iki užvirimo. Užvirus sumažinti ugnį ir virti dar 1 min., kad miltai sutirštėtų. Sudėti sviestą.

Išmaišyti.

Karštą masę supilti į trupinius ir gerai išmaišyti.

Mišinį dėti į šaldytuvą ~1 valandai.

Nuo atvėsusios masės atskirti gabalėlius ir formuoti kūgius.

„Žvyneliams“ dėti po vieną šokoladinį kukurūzų dribsniuką, aplipdant visą kūgį.

Iš pradžių tai užtrunka, bet įgudus „kankorėžius“ galima padaryti labai greitai.

Paruoštus kankorėžius dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra.

Laikyti šaldytuve, nes kambario temperatūroje sviestas minkštėja.